Mitä on Adenuric?
Adenuric-tabletit sisältävät aktiivista ainesosa febuksostaattia, joka on ksantiinioksidaasisalpauttaja. Febuksostaattia käytetään kihdin hoitoon.
Mihin sitä käytetään?
Veren korkeiden virtsahappopitoisuuksien vähentämiseen (hyperurikemia) kihdissä ja näinollen ehkäisemään kihtikohtauksia.
Kuinka sitä otetaan?
- Febuksostaattihoitoa ei voi aloittaa akuutin kihtikohtauksen aikana, sillä se saattaa pahentaa kohtausta. Sitä ei saa aloittaa ennen kuin kohtaus on mennyt kokonaan ohi.
- Kun hoitosi aloitetaan, lääkärisi tulee normaalisti kirjoittaa sinulle sopivaa tulehduskipulääkettä tai kolkisiinia, vähintään kuudelle ensimmäiselle hoitokuukaudelle, sillä febuksostaatti voi aiheuttaa kihtikohtauksen hoidon alkuvaiheissa. Mikäli saat uuden kihtikohtauksen sen jälkeen, kun olet aloittanut febuksostaattihoidon, tulisi sinun ottaa sitä samalla, kun kohtausta hoidetaan sopivalla tulehduskipulääkkeellä. Tämä siitä syystä, että febuksostaatti alentaa virtsahappopitoisuutta. Ajan myötä kohtauksesi harventuvat ja niistä tulee vähemmän kivuliaita, kun jatkat febuksostaatin ottamista päivittäin.
Adenuric hinta Suomessa*
*sis. resepti-ja palvelukulut
Miten se toimii?
Adenuric-tabletit sisältävät aktiivin ainesosan, febuksostaatin, joka on ksantiinioksidaasisalpauttaja. Febuksostaattia käytetään kihdin hoitoon.
Kihti aiheutuu veren liiallisesta virtsahappopitoisuudesta, joka johtaa virtsahappokiteiden kerääntymiseen verisuonissa. Nämä kiteet aiheuttavat ominaisen kivun ja kihdin tulehduksen.
Virtsahappoa syntyy elimistön entsyymistä, ksntiinioksidaasista. Febuksostaatti estää tämän entsyymin toiminnan ja tuloksena alentaa virtsahappopitoisuutta. Veren virtsahappopitoisuutta alentamalla voidaan estää kihtikohtauksia.
Haittavaikutukset
Lääkkeet ja niiden haittavaikutukset voi vaikuttaa eri ihmisiin eri tavoin. Seuraavassa muutamia haittavaikutuksia, jotka tunnetaan liittyvän tähän lääkkeeseen. Ja vaikka haittavaikutus olisikin listattuna tässä, se ei tarkoita, että kaikki tätä lääkettä käyttävät kokevat niitä tai muita haittavaikutuksia.
Yleiset (koskevat 1 – 10 henkilöä 100 henkilöstä)
- Päänsärky.
- Oireisiin kuuluu ihottuma.
- Pahoinvointi.
- Epänormaali janon tunne.
- Muutokset maksan toimintatesteissä.
- Unettomuus.
- Nesteen liiallinen kertyminen elimistön kudoksiin, johtaen turvotukseen (ödeema).