Mitä on Zoton FasTab?
Tämä seloste vastaa yleisimpiin kysymyksiin Zoton FasTabsista. Se ei sisällä kaikkea saatavilla olevaa tietoa.
Se ei korvaa keskustelue lääkärin tai farmaseutin kanssa.
Kaikilla lääkkeillä on etuja ja riskejä. Lääkäri on verrannut Zoton FasTabsin käytöstä odotettuja hyötyjä sen riskeihin.
Kuinka Zoton FasTabs toimii
Zoton FasTabs sisältää lansopratsolia, joka on protonipumpun estäjä (PPI). Se toimii vähentämällä vatsan tuottaman hapon määrää, tuodakseen helpotuksen liiallisista hapoista aiheutuneisiin oireisiin, mahdollistaen parantumisen. Tämä ei estä ruokaa sulamasta normaaliin tapaan.
Mihin sitä käytetään
Aikuiset 1. Esofagiitin paraneminen ja pitkäaikainen hallinta 2. Pohjukaissuolen haavaumasta kärsivien potilaiden paraneminen ja pitkäaikainen hallinta 3. Hyvälaatuisen mahahaavan paraneminen. Potilaat, joiden vatsan tai pohjukaissuolen haavauma ei liity ei-steroidisten tulehduslääkkeidn ravinnonottoon, vaativat hoitoa antimikrobisilla aineilla antisekretoristen lääkkeiden lisäksi joko ensimmäisenä keinona tai uusiutumisen yhteydessä. 4. Lansopratsoli on tehokas myös potilailla, joilla on hyvälaatuisia peptisiä haavoja, jotka eivät vastaa H2-reseptoriantagonisteihin. 5. Helikobakteerin hävittäminen ylemmistä ruuansulatusteistä potilailla, joilla on peptinen haavauma tai krooninen gastriitti, käytetynä yhdessä sopivan antibiootin kanssa (katso kliiniset tutkimukset). 6. Refluksin kaltaisiin ja/tai haavauman kaltaisiin oireisiin, jotka liittyvät happoperäiseen dyspepsiaan. 6-17 -vuotiaat pediatriset potilaat. 1. Ruokatorven refluksitaudin hoito, mukaanlukien kaikki esofagiinin luokat. 2. Erosiivisen esofagiitin paraneminen.
Haittavaikutukset
Kerro lääkärille heti, jos et tunne oloasi hyväksi Zoton FasTabsin käytön aikana.
Kaikilla lääkkeillä voi olla haittavaikutuksia. Joskus ne ovat vakavia, mutta useimmiten ne eivät ole. Saatat tarvita terveydellistä hoitoa, jos saat jotain haittavaikutuksia.
Älä pelästy haittavaikutusten luetteloa. Voi olla, ettet saa mitään niistä.
Kysy lääkäriltäsi tai farmaseutiltasi, jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää.
Kerro lääkärillesi, jos…
Kerro lääkärillesi, jos huomaat mitä tahansa seuraavista ja ne huolestuttavat sinua:
Vatsa- tai suolisto-ongelmia, kuten:
- Oksentaminen tai pahoinvointi
- Ripuli tai ummetus
- Vatsakipu
- Ruuansulatusvaivat
- Ilmavaivat